Sommar med hund

Att semestra med hund är inte alltid det lättaste. Man vill ha med sin bästa vän på resan men måste vara villig att kompromissa med bekvämligheten. Det finns gott om möjligheter för en fin semester ändå, glöm bara inte att alltid ha med vatten till din fyrbente vän.

Camping


Camping är det vanligaste och lättaste sättet att semestra med hunden. De är tillåtna i princip på alla campingar oavsett om man bor i stuga eller har ett eget boende med sig. Många campingar har förstått hur viktigt det är att kunna ha hela familjen med sig, och har till och med speciella hundduschar. Hundrastgårdar med tillhörande leksaker och agilitybanor börjar även det bli vanligt.

Boenden

Visst finns det hotell och vandrarhem som godkänner hunden som gäst, men det allra bästa är ett bed and breakfast eller pensionat. De ligger ofta lite avsides och har då bättre promenadstråk och ofta har ägarna hund själva. Förståelsen för hund och hundägare är oftare bättre på ett pensionat än ett centralt hotell där hunden kan ses mer som ett bihang. Vissa boenden har till och med speciella hundmenyer i restaurangen och tillåter hela familjen att sitta med i matsalen.

Det tas vanligtvis ut en extra avgift för din hundvän oavsett boende, då det krävs en grundligare städning.

Bada

Som de flesta hundägare vet har många stränder en avskild del för hundlekar. Hundarna är inte tillåtna på den vanliga stranden, men lyckas man hitta en riktigt bra hundstrand kommer man inte ångra sig. Ibland måste djuren vara kopplade men inte alltid och då blir det full fart med både bad och lek.

Hundpassning

Att ta med hunden utomlands eller på en längre resa kan, ärligt talat, bli för avancerat. Istället för att riskera behöva lämna hunden i en varm bil, eller tvinga en asocial hund till en fullbelagd camping, finns det en lösning. Hundpensionat, hunddagis, dagmamma, mormor, ja, du kan lämna iväg hunden under semestern. Hundar har inte samma tidsperspektiv, så du behöver inte få allt för dåligt samvete för att du och din fyrfota vän spenderar semestern på olika håll.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *