Semester som singel

Sommaren är här, familjer åker iväg med husvagnar, vännerna åker till Spanien och ensam sitter du kvar. Det sägs att högtiderna är jobbiga när man är ensam och/eller singel men sommaren kan vara värre. När man i vanliga fall har tillgång till vänner, kollegor eller familjemedlemmar så har man plötsligt inte det. Men var inte ledsen, det finns massor av alternativ för att åka iväg som ensam och ta chansen att njuta av det istället. Det finns även färdiga resepaket för singelresor om man vill att någon annan planerar åt en.

Landsbygden


Stugor, bed and breakfast och pensionat kan du hitta i hela landet vilket gör möjligheterna oändliga. Det beror snarare på vad du vill göra än storleken på plånboken. Vill du ta det lugnt i de norra skogarna eller njuta av havsutsikt i skärgården? Skärgården har en tendens att vara mer befolkad under sommaren då det är väldigt populärt. Har du båt är skärgården perfekt och vill du träffa nya, glada människor är det desto bättre. Vill man ha det lite lugnare kan en stuga vid en sjö i Norrland vara något för dig. Det finns mindre stugbyar som ligger lite mer avsides än de större. Där kan du ofta hyra ett fiskespö eller båt, ligga på lite mindre stränder med en bok eller vandra lite i skog och berg. Vill man ha ett mellanting kan ett bed and breakfast eller pensionat passa bättre.

Storstad

Vill du inte lämna landet är det Stockholm som gäller för fart och fläkt. Takbarer, restauranger längs Mälaren eller dansklubbar utöver det vanliga, finns för dig som vill uppleva huvudstaden. På sommaren fylls staden med turister och även stockholmarna har en tendens att öppna upp sig. Det är alltså inte svårt att få kontakt med människor, och är du modig är det bara att ställa sig vid ett glatt gäng så välkomnas du snart med öppna armar.

Vill man inte vara ensam behöver man inte vara det. Det finns fler kontaktsökande människor där ute som väntar på just dig.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *