Krydda din semester med det lilla extra

När man gör samma sak varje sommar eller varje resa, kan det vara skönt att uppleva något nytt. Det kan då vara värt de extra kronorna för att uppleva boenden utöver det vanliga. Varför inte bo högt upp i ett träd eller kanske 155 meter under mark? Alternativen är många!

Mörk romantik

Känner man att solen är för stark och inte har klaustrofobi är Sala Silvergruva en passande upplevelse. 155 meter under jord finns en svit av den romantiska varianten. Tjocka täcken, levande ljus och garanterad ensamhet är det som utlovas. Personalen är 155m ovanför och ingen mottagning för mobilen, ni blir garanterat lämnade åt ert öde.

Mitt i naturen

Långt upp i Norra Sverige finner man ett lite udda boende, milt uttryckt. Vill man sova uppe i träden är Tree Hotel rätt plats. Kojorna ligger högt ovanför marken och har byggts in för att passa med skogen. Vid en första anblick ser man inte flera av kojorna men den som är utformad som ett UFO är svår att undvika. En annan koja är nästan osynlig och en tredje ser ut som ett fågelbo. Varje koja har sitt eget tema och är något utöver det vanliga, liksom kostnaden per natt.

Jag vill bo i en svamp

För den som tycker om vanlig, fast jord under fötterna men ändå vill ha något speciellt, kanske det lockar med en svamp? Norrqvarn har skapat en trollskog utöver det vanliga där man kan bo i övervuxna svampar och stubbar. Man får tumma på bekvämligheten då wc och dusch inte finns inne i boendet. Det kan vara värt uppoffringen för att få leva som ett troll.

Du får min värld att snurra

Bo i en väderkvarn, på Fårö! Stora Gåsemora Gård har uppdaterat en gammal väderkvarn i kalksten, till ett modernt boende. Det cirkulära boendet har en härlig, rund, dubbelsäng för de vuxna och två enkelsängar för barnen. Även här får man tumma på bekvämlighet då torrtoalett finns utomhus. Det är billigare än de andra alternativen och passar de som vill ha en annorlunda upplevelse, men inte för extravagant.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *