Aktivera barnen under sommaren

Att vara en stor familj, eller varför inte en liten, kan vara krävande alla tider på året. Sommaren har en tendens att bli extra påfrestande för både föräldrar och barn. Båda parter har arbetat hårt hela året och äntligen är det dags för ledighet. Barnen har stora förväntningar inför det långa sommarlovet medan föräldrarna kanske helst hade velat vila. Det finns resor man kan göra som förhoppningsvis ger hela familjen en glad sommar.

Stugor

Att hyra en stuga under sommaren istället för att bara vara hemma eller bo på hotell, kan vara en bra idé. Man behöver inte trängas med varandra och har man gjort sina efterforskningar finns det aktiviteter nära inpå. En stuga med uteplats, pool, skog, badstrand räcker långt för att hålla barn i alla åldrar underhållna. Det behöver inte ens vara långt att resa för att komma över en stuga till ett rimligt pris, då de finns i hela Sverige. Ta med er en kanot, fiskespöt, cyklarna eller varför inte bara vandringsskorna så kan familjen umgås i naturen tillsammans.

Havsbad

Havsbaden i Sverige kommer i alla utformningar. Det finns den dyrare varianten med spaanläggningar som kostar några tusenlappar per person. Barnvänlighet är inte deras prioritet utan riktar in sig mer på tema kropp och själ. Däremot finns det stora havsbad som inriktar sig på just barnen. Det finns ofta äventyrsland, olika evenemang, mat för stora och små men framförallt är olika lekland populära. Föräldrar behöver nämligen inte alltid vara med utan kan lämna barnen i händerna på personalen. Då finns det vuxenunderhållning i form av musik, barer, spabehandlingar eller ensamtid.

Utomlands

När idéerna sviker är det aldrig fel att resa utanför svenska gränsen. En populär lösning är att åka på en charter, lämna in barnen till personal på en eventuell lekklubb, och somna med en bok i handen någonstans i en solstolarna. Varje sommar behöver inte vara unik eller speciell. Ibland funkar en klassiker.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *